7/2/19

Καθημερινές ρουτίνες στο σπίτι - Εικόνες -Υλικό


Ρουτίνα, πόλος ασφάλειας

Τα μικρά παιδιά περιγράφονται συχνά ως “ άνθρωποι της συνήθειας”, επειδή οι επαναλήψεις, οι ρουτίνες, η γνώση αυτού που πρόκειται να συμβεί, ενισχύουν  τα συναισθήματα της ασφάλειας και εμπιστοσύνης.
Σε έρευνες έχει αποδειχθεί ότι σε μια οικογένεια που έχει οργάνωση, που εφαρμόζει, στην καθημερινότητά της, κάποιες τυπικές διαδικασίες, όπως π.χ. το φαγητό, ο ύπνος, το μπάνιο, η μελέτη, η ψυχαγωγία κ.λπ., τα παιδιά δέχονται θετική επίδραση, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και υποβοηθούνται στη γενική τους ανάπτυξή.

Το πρόγραμμα και οι ρουτίνες βοηθούν την οικογένεια να λειτουργήσει καλύτερα, να έχει την ευελιξία να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες και προβλήματα, χωρίς κρίσεις και αποδιοργάνωση. Βοηθούν επίσης τα παιδιά που χρειάζονται ένα σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει διάφορες «σταθερές», όπως το πρωινό ξύπνημα, το σχολείο, το μεσημεριανό φαγητό, οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού, η μελέτη, το μπάνιο, το βραδινό φαγητό, η ώρα του ύπνου. Οι σταθερές αυτές βοηθούν το παιδί να αρχίσει σιγάσιγά να οργανώνει το χρόνο του, γνωρίζοντας παράλληλα πότε έχει ελεύθερο χρόνο, για να “  χαζουρέψει”, να κάνει κάτι δικό του.
Η κάθε οικογένεια μπορεί βέβαια να ακολουθήσει τις δικές της τυπικές διαδικασίες, οι οποίες όμως  πρέπει να είναι σταθερές, ιδίως σε ό,τι αφορά το πρωινό ξύπνημα, το φαγητό, τη μελέτη, τον ύπνο κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την ηλικία του παιδιού, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας. Για να εξασφαλίσουμε την τάξη στην οικογένεια, το πρόγραμμα πρέπει να οργανώνεται και να εφαρμόζεται με την εμπλοκή και συνδρομή και των δυο γονιών. Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι τα παιδιά, ακόμη και τα πολύ μικρά, είναι σε θέση να αντιληφθούν και, κατά συνέπεια, να ακολουθήσουν τις ρουτίνες της οικογένειας.

Πηγη

Ιδέες για ρουτίνες μέσα από εικόνες


 Τουαλέτα

Κανόνες για την τουαλέτα,το μπάνιο,το φαγητό και το παιχνίδι στο σπίτι μέσα από εικόνες για παιδιά προσχολικής και πρωτης σχολικής ηλικίας.
πηγη

Bilge Aslan: Tuvalet Eğitimi HAZIR MI? Gelişimsel olarak çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal beceri, özbakım ve dil becerisi olarak belli bir seviyeye ulaşmış olması gerekir.
πηγη

Γενικό

Los Niños: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ                              …
πηγη
(3) ‎توحدي تميزي‎ - Дневник
πηγη

One-click print document
πηγη

Free time and Leisure Activities
πηγη

Ντύσιμο

Routine habillage
Πηγη
Φαγητό

Το νέο νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι : Κανόνες στο τραπέζι
πηγη

Καλες συνήθειες στο τραπέζι
πηγη

Φροντίδα σώματος

" Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά " και τα παιδιά από μικρή ηλικία οφείλουμε να μαθαίνουν να φροντίζουν και να διατηρούν το σώμα το...
πηγη