15/4/20

Τι μπορείτε να κάνετε με το υπερκινητικό παιδί σας στην περίοδο της καραντίνας


Η αδεξιότητα στο παιδί από άλλη ματιά
πηγη

Τι μπορείτε να κάνετε με το υπερκινητικό παιδί σας στην περίοδο της καραντίνας

Η εγκλεισμός στο σπίτι και η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται στα νέα δεδομένα του «εγκλεισμού», και στον περιορισμό των κινήσεων.
Για τους γονείς που έχουν ένα υπερκινητικό παιδί, το οποίο έχει τόση ενέργεια που θα πρέπει να διοχετεύσει. Και δεδομένου ότι έχουν σταματήσει οι δραστηριότητές του εκτός σπιτιού, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή.
Και πόσο δύσκολο είναι και για τους ίδιους τους γονείς, ενός υπερκινητικού παιδιού. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας εντός σπιτιού, ώστε στο τέλος της ημέρας να είναι κι αυτό ήρεμο.

Δείτε παρακάτω:

Διατηρήστε ένα πρόγραμμα
Ειδικά, σε ένα υπερκινητικό παιδί το πρόγραμμα και τα όρια είναι σημαντικά. Φτιάξτε ένα καθημερινό πρόγραμμα και τηρείστε το, ώστε και το ίδιο να μπορεί να λειτουργεί οργανωμένα και όχι ανεξέλεγκτα που θα το αποπροσανατολίσει.

Γυμναστική και παιχνίδι
Είναι σημαντικό να το κρατάτε απασχολημένο και να βρείτε δραστηριότητες που θα μπορεί και εκείνο να εκτονώνεται. Βρείτε, λοιπόν, στο διαδίκτυο απλές ασκήσεις γυμναστικής και βάλτε το να τις κάνει. Επίσης, ενθαρρύνετέ το να παίζει με τα παιχνίδια του, ενώ φροντίστε να παίζετε κι εσείς μαζί του.
Is Your Child Hyperactive or Just Being A Kid?
πηγη

Μακριά από ηλεκτρονικές οθόνες
Το ξέρουμε, είναι μία κακή λύση για πολλούς γονείς, ώστε να κρατούν για κάποια ώρα απασχολημένα τα παιδιά. Ωστόσο, στα υπερκινητικά παιδάκια κυρίως, η έκθεση σε ηλεκτρονικές οθόνες, όπως τάμπλετ, κινητό, υπολογιστής, ακόμη και τηλεόραση, όχι μόνο δεν το ηρεμεί, αλλά αντίθετα η εναλλαγή εικόνων και χρωμάτων, μπορούν να του δημιουργήσουν περισσότερη αναστάτωση και να το κάνουν πιο νευρικό. Ειδικά, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δράσης.

Συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού
Μια καλή ιδέα είναι να ζητήσετε από το παιδί να σας βοηθήσει στις δουλειές. Αναθέστε του κάποιες (πάντα βάσει ηλικίας) και θα δείτε πως και το ίδιο θα το ευχαριστηθεί, αφού θα αισθανθεί χρήσιμο. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να εκτονώσει λίγη από την ενέργειά του.

Χορός και μουσική
Και ποιος καλύτερος τρόπος εκτόνωσης από τον χορό και τη μουσική; Βάλτε τραγούδια και χορέψτε μαζί του. Θα εκτονωθείτε οικογενειακώς και σίγουρα θα το χαρείτε.

 Πηγη