14/8/23

Το επιτραπέζιο που βοηθά το παιδί να γίνει αστέρι στα μαθηματικά

Προσχολικά επιτραπέζια παιχνίδια: Τα οφέλη που δεν φαντάζεστε
πηγη


Δυσκολεύεται το παιδί με τις αριθμητικές πράξεις; Μια νεότερη μελέτη προτείνει έναν ευχάριστο και παιχνιδιάρικο τρόπο που μπορεί να διευκολύνει τις μαθηματικές δεξιότητες των παιδιών, χωρίς μάλιστα να το καταλάβουν

Aπό τη διαχρονική Monopoly μέχρι το Stratego και τον Γκρινιάρη, λίγο πολύ όλοι έχουμε κάποια θετική παιδική ανάμνηση παίζοντας ένα επιτραπέζιο, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των επικών καβγάδων που συνόδευαν κάποιες παρτίδες. Από αυτές τις ευχάριστες ή και δυσάρεστες στιγμές, όμως, τα παιδιά κερδίζουν πολλά αναφορικά με την οξύνοιά τους, πέρα από την κοινωνικοποίησή τους.

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Early Years, τα επιτραπέζια -και ειδικότερα όσα περιλαμβάνουν στρατηγική ή μαθηματικές πράξεις- μπορούν να ενισχύσουν τις μαθηματικές ικανότητες των μικρών παιδιών. Μάλιστα, τα παιδιά τριών έως εννέα ετών μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις μαθηματικές τους ικανότητες με ευχάριστο τρόπο, εφόσον καλούνται να υπολογίσουν ή να διακρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στους διαφορετικούς αριθμούς.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το χόμπι με τη μάθηση και την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής.

Τα παιδία παίζει… επιτραπέζια 

Πηγη