4/10/12

Κάνουν τα καπάκια…. αναπηρικά καροτσάκια!

Κάνουν τα καπάκια…. αναπηρικά καροτσάκια!Στο αγώνα συγκέντρωσης καπακιών από τα μπουκάλια νερού επιδόθηκε ένα ολόκληρο νησί προκειμένου να προσφέρει κοινωνικό έργο και χαμόγελο σε παραπληγικούς. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος παραπληγικών ανατολικής και στερεάς Ελλάδας, μαζεύτηκαν στη Σκόπελο 65.000 καπάκια τα οποία θα δοθούν σε εταιρία ανακύκλωσης που προσφέρει για τη συλλογή τους, αναπηρικά αμαξίδια.
Τα καπάκια παραδόθηκαν στο φορτηγό πλοίο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη, ο οποίος και μετέφερε τα καπάκια αφιλοκερδώς.
«Αν και η προσπάθεια ξεκίνησε στα μέσα της τουριστικής περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιουλίου, καταφέραμε να μαζέψουμε χιλιάδες καπάκια ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστών, που βλέποντας την προσπάθειά μας, συμμετείχαν και αυτοί. Ταβέρνες, καφετέριες, πολίτες, υπερήλικες, παιδιά και πολλοί άλλοι, συνέβαλαν στην προσπάθεια που θα συνεχιστεί φυσικά και του χρόνου» εξήγησε στο ΑΜΠΕ η Μαρία Βογιατζόγλου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου η οποία ενημέρωσε και άλλα τουριστικά καταλύματα του νησιού για την δράση.
Τα καπάκια βρίσκονται πλέον στον Βόλο απ΄όπου θα μεταφερθούν στην Λαμία για να δοθούν στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου παραπληγικών, Δημήτρη Καλαμάτα, στην εταιρία ανακύκλωσης.
«Η δράση μας που έχει πανελλαδική ανταπόκριση έχει συντελέσει ώστε να αγορασθούν, με τα καπάκια αλλά και με γενναιόδωρες χορηγίες, 23 αμαξίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά προτρέποντας όλο τον κόσμο να συνεχίσει τη συλλογή.