20/6/14

Μάθημα γενναιότητας από έναν 4 χρονο !

Πολλά από τα οποία για μας μπορεί να είναι η καθημερινότητά μας, για άλλους συνανθρώπους μας είναι ένας μεγάλος άθλος...
1402910043261screencapture
Ο μικρός Gavin, που πάσχει από μια σπάνια κληρονομική πάθηση των ματιών, αποφάσισε ότι θέλει μόνος του να μάθει να κατεβαίνει το πεζοδρόμιο! Παρόλο που χρησιμοποιεί το ειδικό μπαστούνι μόλις λίγους μήνες, θέλει να νιώσει την ανεξαρτησία του. Έτσι με την ηθική υποστήριξη της μητέρας του, κάνει το πρώτο «μεγάλο βήμα».

Το άγχος πολλών γονέων είναι τι θα γίνουν τα παιδιά τους, που έχουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, όταν οι ίδιοι μεγαλώσουν και δε θα μπορούν να τα φροντίζουν. Καλό είναι λοιπόν από τη παιδική ηλικία, να οδηγούν τα παιδιά, σε κάθε βήμα προς την ανεξάρτητη διαβίωση. Δεν είναι εύκολο, για καμία από τις 2 πλευρές, όμως όταν η ζωή τρέχει κανείς δε μπορεί να τη σταματήσει.μ)
Ο Gavinπάσχει από τη συγγενής αμαύρωση του Leber(Leber Congenital Amarosis), μια σπάνια κληρονομική πάθηση των ματιών που εμφανίζεται κατά τη γέννηση ή στους πρώτους μήνες της ζωής, και επηρεάζει περίπου 1 στα 80.000 άτομα του πληθυσμού. Χαρακτηρίζεται από νυσταγμό, υποτονική ή αδρανή απάντηση του αντανακλαστικού της κόρης του οφθαλμού και σοβαρή απώλεια της όρασης ή τύφλωση.

Πηγή