25/6/14

Πατέρας είδε τη φωτογραφία της άρρωστης κόρης του σε Facebook spam page...


Πατέρας βλέπει τη φωτογραφία της άρρωστης κόρης του σε Facebook spam page και την εκμεταλλεύεται για καλό σκοπό!
Όταν ο πατέρας της μόλις 22 μηνών Serafina ανέβασε φωτογραφία της κόρης του στο Reddit, λίγο αφότου υπέστη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η φωτογραφία αυτή θα κατέληγε σε spam page του Facebook.
Πράγματι, στις 1 Οκτωβρίου ο Chris Murphy αντίκρυσε την ίδια ακριβώς φωτογραφία της κόρης του στο νοσοκομείο σε μια σελίδα ονόματι ‘Starteens’ που ασχολείται με το social content farming. Αυτό που κάνει η εν λόγω σελίδα είναι να δημοσιεύει φωτογραφίες που προκαλούν έντονα συναισθήματα (λύπη, συγκίνηση, οργή, θυμό κ.α.) με σκοπό να συγκεντρώνει πολλά σχόλια και likes και κατ’ επέκταση περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις.
http://news.stanford.edu/news/2005/may18/med-baby-051805.html
Πράγματι η φωτογραφία της Serafina είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει 4.3 εκατ. likes και 61.000 shares! Αρχικά ο Chris Murphy προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον administrator της σελίδας για να την κατεβάσει. Όταν είδε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, άλλαξε τελείως σχέδιο δράσης και αποφάσισε να “εκμεταλλευτεί” τη δημοτικότητα της κόρης του για καλό σκοπό. Συγκεκριμένα πόσταρε το εξής σχόλιο:
Είμαι ο πατέρας της Serafina. Αν αυτή η φωτογραφία σε αγγίζει και θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο από ένα like, μπορείς να προσφέρεις μια δωρεά στο νοσοκομείο που της έσωσε τη ζωή.
Μέχρι στιγμής το ποσό που συγκεντρώθηκε για το Lurie’s Children Hospital έχει ξεπεράσει τα $4.000, ενώ επόμενος στόχος του Murphy είναι να συμμετάσχει στο Chicago Marathon για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσό.