14/7/14

Απίστευτο:Μια φωτογραφία στο Facebook έσωσε το παιδί της από την τύφλωση!

 Η φωτογραφία που έσωσε την όραση της μικρής

Οι περισσότεροι άνθρωποι υπέθεσαν ότι η «λάμψη» προκλήθηκε εξαιτίας της χρήσης του φλας - Δύο διαδικτυακοί φίλοι της μητέρας εντόπισαν το πρόβλημα - Η 3χρονη διαγνώστηκε με τη νόσο του Coats

Η Τara Taylor, από το Μέμφις των ΗΠΑ, ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία της 3 ετών κόρης της Rylee στο Facebook για να τη δείξει στους φίλους της. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα περήφανη διότι στην εν λόγω φωτογραφία η μικρή είχε φτιάξει τα μαλλιά της σαν μια... πριγκίπισσα. Βέβαια, όταν η ίδια η μητέρα αναρτούσε τη φωτογραφία, δεν είχε ιδέα πως αυτή θα ήταν σωτήρια για το παιδί της.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω φωτογραφία, το αριστερό της μικρής Rylee ήταν... παράδοξα «λαμπερό». Έτσι, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι υπέθεσαν ότι η «λάμψη» προκλήθηκε εξαιτίας της χρήσης του φλας, δύο από τους φίλους της Taylor της επεσήμαναν πως θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μάτι της μικρής.

Μάλιστα, ένας της έγραψε: «Γεια, είμαι σίγουρος ότι δεν είναι τίποτα. Είναι ίσως ο φωτισμός, αλλά το μάτι της κόρης σου είναι «λαμπερό» και ίσως θα θέλετε να το ελέγξετε περαιτέρω σε κάποιο γιατρό διότι ίσως είναι ένα σημάδι πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την όρασή της».Η Rylee επισκέφθηκε τον παιδίατρό της και αργότερα η μητέρα της την πήγε σε έναν ειδικό αμφιβληστροειδούς σε Οφθαλμολογική Κλινική. Εκεί διαγνώστηκε με τη νόσο του Coats, μια σπάνια πάθηση που προκαλεί απώλεια της όρασης ή τύφλωση στο ένα μάτι.

Παρότι η Coats ήταν σε προχωρημένο στάδιο μετά από δύο επεμβάσεις οι γιατροί δηλώνουν ότι παρουσιάζει βελτίωση και τονίζουν ότι αν είχε καθυστερήσει λίγο ακόμα η διάγνωση το κοριτσάκι πιθανόν να έχανε την όρασή του από το αριστερό μάτι. Να σημειωθεί πως η μητέρα είπε ότι δεν είχε καμία ένδειξη πως η κόρη της είχε πρόβλημα όρασης.

Πηγή