15/7/24

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με μικρά παιδιά μπορεί να είναι μία τρομακτική και εξουθενωτική εμπειρία

Woman Grocery Shopping Clip Art Vector Images (over 140)
πηγη

 

Ιδέες για να κάνετε την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με μικρά παιδιά μία λιγότερο τρομακτική και εξουθενωτική εμπειρία

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ με μικρά παιδιά μπορεί να είναι μία τρομακτική και εξουθενωτική εμπειρία. Έχετε ζήσει πολλές φορές την ίδια ιστορία με το παιδί σας να ζητάει ασταμάτητα γλυκά, σνακς και μικροπαιχνιδάκια ή να έχει ανεξήγητη γκρίνια και νεύρα.

Σίγουρα, η καλύτερη λύση είναι να κάνετε μόνοι σας τα ψώνια του σπιτιού, χωρίς να ζείτε κάθε φορά μία μικρή Οδύσσεια με το παιδί σας, αλλά μερικές φορές απλά δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν κάποιοι τρόποι η επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ να γίνει αν όχι ευχάριστη τουλάχιστον πιο εύκολη.

Ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν:

Πριν το σούπερ μάρκετ

Κάντε μια λίστα αγορών, η οποία θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να ολοκληρώσετε τα ψώνια γρηγορότερα.

Προσφέρετε μία επιβράβευση. Μπορείτε να υποσχεθείτε στο παιδί σας ένα δωράκι πριν πάτε για ψώνια εφόσον τηρήσει αυτό που θα του ζητήσετε. «Αν είσαι ήσυχος και δεν φωνάζεις όσο είμαστε στο σούπερ μάρκετ, μπορείς να διαλέξεις ένα γλυκό φεύγοντας. Αν σου κάνω περισσότερες από δύο παρατηρήσεις, δεν θα μπορέσεις να πάρεις τίποτα».

Αποφύγετε τις εκτός προγράμματος επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ ειδικά όταν το παιδί σας μπορεί να πεινάει ή να είναι κουρασμένο από τη βόλτα και τις προηγούμενες δραστηριότητες. Είναι καλύτερα να μη ρισκάρετε να δοκιμάσετε τις αντοχές του στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ γιατί μπορεί να ζήσετε τον απόλυτο εφιάλτη.

Στο σούπερ μάρκετ

Αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο, ζητήστε τη βοήθειά του για να βρείτε αντικείμενα στη λίστα που έχετε ετοιμάσει. Αυτό μπορεί να το κάνει να νιώθει χρήσιμο και να το κρατήσει απασχολημένο.

Αλλιώς αναθέστε του μικρά καθήκοντα, όπως να κρατάει τη λίστα ή να βάζει αντικείμενα στο καρότσι.

Μπορείτε να μετατρέψετε, επίσης, την εμπειρία σε ένα παιχνίδι. Για παράδειγμα, ποιος θα βρει το επόμενο αντικείμενο πιο γρήγορα.

Παραμείνετε ήρεμοι. Αν το παιδί αρχίσει να γκρινιάζει ή να κλαίει, προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και να το καθησυχάσετε.

Ωστόσο, είναι προτιμότερο αν αισθάνεστε ότι η κατάσταση κλιμακώνεται να αποχωρήσετε νωρίτερα από το σούπερ μάρκετ ακόμη και αν δεν έχετε τελειώσει με τις αγορές σας.

Μετά την επίσκεψη

Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά. Αν το παιδί ήταν συνεργάσιμο, επιβράβευσέ το με κάτι μικρό, όπως υποσχεθήκατε.

Συζητήστε τι πήγε καλά. Μπορείτε να μιλήσετε για το τι πήγε καλά και τι μπορείτε να βελτιώσετε για την επόμενη φορά.

ΠΗΓΗ