10/5/13

Διάγνωση και αντιμετώπιση του αυτισμού προγεννητικά!

Ελπίδες να ξεκινά η θεραπεία των παιδιών, που πάσχουν από αυτισμό, προγεννητικά δίνει μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Yale, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί μόνο και από την ποιότητα του πλακούντα μπορούν να διαγνώσουν εάν κινδυνεύει να εμφανίσει αυτισμό.
Διάγνωση και αντιμετώπιση του αυτισμού προγεννητικά!

Οι επιστήμονες ερευνούν τις ανώμαλες πτυχές του πλακούντα και μπορούν να διαγνώσουν εάν το βρέφος υπάρχει περίπτωση να πάσχει από αυτισμό. Βλέπουν, λοιπόν, ότι η μη φυσιολογική αναδίπλωση του πλακούντα οφείλεται σε εγκεφαλική διαταραχή και ότι ο αυτισμός μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο, με τον οποίο αναδιπλώνεται ο ιστός στο σώμα.
Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς τη θεραπεία με ευεργετικά, όπως όλα δείχνουν, αποτελέσματα.
Η έγκαιρη διάγνωση δίνει ουσιαστικά στους θεράποντες γιατρούς τη δυνατότητα να παρέμβουν στον εγκέφαλο σε μία περίοδο, όταν εκείνος δεν θα έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του και θα είναι πιο «εύπλαστος».
Για να αντιληφθεί κανείς τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης, αρκεί να αναλογιστεί πόσο έχουν αυξηθεί τα ποσοστά παιδιών με αυτισμό: από 1 στα 5.000 παιδιά το 1975, έχουμε φθάσει στο 1 στα 50 παιδιά σήμερα (μετρήσεις στις ΗΠΑ).
Οι ερευνητές είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξοι, καθώς έως σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης του αυτισμού, αλλά αυτό που τους ανησυχεί είναι εάν τα φάρμακα, που υπάρχουν σήμερα, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα και στα νεογνά.
Να σημειωθεί ότι η μελέτη είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα, αλλά η αρχή αποτελεί το ήμισυ του παντός.

Πηγή: http://women.gr.msn.com