9/5/18

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΥΦΛΑ ΠΑΙΔΙΑπηγη
Με πολλή χαρά σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά, η τρίλιζα, πρώτο από τα τρία ηλεκτρονικά παιχνίδια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργουLEAP. Το έργο αναπτύσσει μία σειρά ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για μερικώς βλέποντα και τυφλά παιδιά. Τα παιχνίδια του LEAP θα διατίθενται δωρεάν και είναι μία συνεργασία της SciFY, του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του CafeBabel.
Αποτέλεσμα εικόνας για happy child cartoon
πηγη

Το έργο LEAP αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των ακουστικών διεπαφών. Φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών αυτών στους «δικούς» τους χώρους, το παιχνίδι και την εκπαίδευση.
Το έργο έχει σκοπό να ανοίξει τα σύνορα των παιγνιδιών με καινοτόμες, ακουστικές διεπαφές για τυφλούς, να ενισχύσει την εκπαίδευση με εργαλείο τα παιγνίδια αυτά, να αναδείξει τις ιδιαίτερες δεξιότητες των τυφλών και να υποδείξει την αξία της συνεργατικότητας μεταξύ βλεπόντων και τυφλών.
Ένας ακόμη στόχος του LEAP είναι να επιτρέψει στις ακουστικές διεπαφές να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση, ουσιαστικά μέσα από παιγνίδια σοβαρού σκοπού (serious gaming).
Κατά τη διάρκεια του LEAP, τα παιδιά εκτίθενται σε αυξανόμενης δυσκολίας εργασίες που προοδευτικά θα τους δώσουν αυτές τις δεξιότητες, με ένα διασκεδαστικό, αλληλεπιδραστικό τρόπο. Οι δεξιότητες που θα αναπτυχθούν, θα αξιοποιηθούν για εκπαίδευση σε ύλη σχολείου. Μπορείτε να διαβάσετε την πορεία της δημιουργίας του παιχνιδιού και την αντίδραση των παιδιών στην ιστοσελίδα της SciFY.
Τέλος, το LEAP σκοπεύει να αναδείξει τις αποκτημένες δεξιότητες των τυφλών παιδιών σε σχέση με τα βλέποντα παιδιά, μέσα από την ανάδειξη της μοναδικότητας και από την ενδυνάμωση συνεργασιών μεταξύ βλεπόντων και μη βλεπόντων παιδιών σε κοινές δράσεις.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ωςEEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια στην ιστοσελίδα του έργου, κάνοντας κλικ εδώ καθώς και να παρακολουθήσετε την πρόοδο, αλλά και να μοιραστείτε τη γνώμη και την εμπειρία σας στις σελίδες του έργου LEAP στο facebook, στο twitter ή στο google+.
Ακολουθήστε και τις σελίδες της SciFY στο facebook, στο twitter ή στο google+.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email leap.scify@gmail.com ή/και στο τηλέφωνο 211 4004 192.
Με εκτίμηση,
η ομάδα των LEAP Games