28/7/18

Μητέρα επανεφηύρε το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν και τα ΑΜΕΑ στα ψώνια



Ένα ειδικά διαμορφωμένο καρότσι για τα ψώνια που απευθύνεται σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες γίνεται όλο και περισσότερο διαθέσιμο στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ. Τα αποκαλούν Caroline’s Carts και έχουν πάρει το όνομά τους από την κόρη της Drew Ann Long, της εφευρέτριας τους.

Για πολλά χρόνια, η Long πάλευε να συμπεριλάβει την Caroline — η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο Rett — στα καθημερινά ψώνια έχοντας ως προτεραιότητα να νιώθει η κόρη της άνετα. Η συγκεκριμένη πάθηση δυσκολεύει σημαντικά την ικανότητα της Caroline να περπατάει και να μιλάει. Το κορίτσι είναι πλέον 15 ετών και δεν χωράει πια στα παιδικά καθίσματα που υπάρχουν στα κανονικά καρότσια των σούπερ μάρκετ, οπότε αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να εφεύρει μία λύση για να βοηθήσει την κόρη της.
Μετά από πολλούς μήνες αποτυχημένων δοκιμών, Η μητέρα βρήκε το ιδανικό σχέδιο – ένα καρότσι για τα ψώνια με ένα μεγάλο πλαστικό κάθισμα κατασκευασμένο στη βάση του έτσι ώστε τα άτομα που σε διαφορετική περίπτωση θα χρειάζονταν αναπηρικό αμαξίδιο, να κάθονται άνετα.
Με τη βοήθεια της Technibilt, το κάθισμα αντέχει μέχρι 120 κιλά και έχει βοηθήσει ακόμη και πολλούς ενήλικες που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις ή και ηλικιωμένους με δυσκολία στην κίνηση.
Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες αλυσίδες καταστημάτων εξοπλίζονται με το Caroline’s Cart, το οποίο έχει αλλάξει την καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα.

πηγη

Μητέρα επανεφηύρε το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν και τα ΑΜΕΑ στα ψώνια (2)
πηγη

Μητέρα επανεφηύρε το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν και τα ΑΜΕΑ στα ψώνια (3)
πηγη

Μητέρα επανεφηύρε το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν και τα ΑΜΕΑ στα ψώνια (4)
πηγη


Μητέρα επανεφηύρε το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν και τα ΑΜΕΑ στα ψώνια (6)
πηγη







Μητέρα επανεφηύρε το καρότσι του σούπερ μάρκετ για να συμμετέχουν και τα ΑΜΕΑ στα ψώνια (7)
πηγη