7/11/17

Τί είναι το "Life Coaching" και πώς μπορεί να σε βοηθήσει



Τί είναι το "Life Coaching" και πώς μπορεί να σε βοηθήσει

Σε ποια πεδία μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο το Life coaching;
To επαγγελματικό coaching χρησιμοποιεί μια σειρά από επικοινωνιακές δεξιότητες (όπως οι στοχευμένες αναθεωρήσεις, η ενεργητική ακρόαση, οι δυναμικές ερωτήσεις, διευκρίνισεις κ.λπ.) για να βοηθήσει τους δέκτες του να αλλάξουν τις προοπτικές και να ανακαλύψουν  διαφορετικές δυναμικές με σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους.

"Νιώθουμε να χάνουμε τον στόχο μας, τον εαυτό μας τότε κάπου εκεί ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για να βρούμε ξανά την ευτυχία."

Ποια η διαφορά μιας συνεδρίας life coaching και μιας συνεδρίας σε ψυχολόγο; Τι μπορεί να προσφέρει το life coaching σε κάποιον που θέλει να βρει τον εαυτό του;

Αποτέλεσμα εικόνας για life coaching
πηγη
Η διαφορά είναι πως εμάς δεν μας αφορά τόσο το παρελθόν. Το παρελθόν είναι για να μάθεις και να προχωρήσεις. Εμάς μας αφορά το τώρα και το πού θες να πας. 
Ποιος είναι ο στόχος. 
 Μιλάμε για το μέλλον.

Το life coaching σε βοηθάει να διώξεις από πάνω σου ό,τι είναι περιττό και ό,τι σε εμποδίζει να φτάσεις στην προσωπική σου επιτυχία. Είναι μια διαδικασία αυτοβελτίωσης, που απευθύνεται σε ανθρώπους έτοιμους να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Τους βοηθάει να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στη ζωή που ζουν και σε αυτή που θα ήθελαν να ζουν. Ο life coach δεν είναι σύμβουλος, γιατί ποτέ δεν θα σου δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις, καθώς επίσης δεν είναι και ψυχολόγος, γιατί δεν εστιάζει στη θεραπεία ψυχικών προβλημάτων και διαταραχών. Είναι κάποιος/α που σε ακούει, χωρίς ποτέ να σε επικρίνει, και με τη γνώση και την εμπειρία του προσπαθεί να εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα που σε απασχολεί και να σε βοηθήσει να βρεις τις αληθινές σου επιθυμίες.
Αποτέλεσμα εικόνας για life coaching
πηγη

Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας;
 
Η απάντηση είναι μέσα μας. 
Αν ξέρεις τον εαυτό σου και μάθεις να ακούς τι σου λέει θα πάρεις σωστή απάντηση. 


Ένας Coach δε δίνει συμβουλές!
Ο Coach θα δώσει εργασία στον άνθρωπο που θα τον επισκευτεί. 
Όταν ζήσεις κάτι και δε σου άρεσε πρέπει να μάθεις απο αυτό. Τι έμαθες λοιπόν; Όχι τι έμαθες για τους άλλους, αλλά για Εσένα. 
 Όταν μάθεις για σένα δεν είναι λάθος, δεν είναι αποτυχία. Είναι εμπειρία!

Μανίνα Καούκη
Ειδική Παιδαγωγός, MA Special Education
Life & Business Coach, Certificate ΕΚΠΑ Αθηνών