25/7/18

Σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική



Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγια αττικη 2018
πηγη

Σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική

Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγωδία που ζει η χώρα μας αυτές τις ώρες, Τρίτη 24/07/2018, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Κινέτα και την Ανατολική Αττική, που έχουν αφήσει πίσω τους, δυστυχώς, νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές. Αν μπορεί σε κάτι να βοηθήσει η τεχνολογία και το Διαδίκτυο είναι, μεταξύ άλλων, να κινητοποιήσει και να δώσει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δώσουν τη δική τους αρωγή σε όσους περνούν δύσκολα. Ακολουθεί μία λίστα με επιβεβαιωμένα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγια αττικη ματι
πηγη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Ο δήμος Μαραθώνα ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104 και καλεί όσους έχουν ανάγκη να προσέλθουν στο ανωτέρω σημείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
ΚΕΕΛΠΝΟ – Μαρούσι
Το Σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ συγκεντρώνει ειδή πρώτης ανάγκης. Έπειτα από επικοινωνία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).
Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6944987730.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Μοσχάτο
Κέντρο συγκέντρωσης προσφορών για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές δημιούργησε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος 5 και Λοκρίδος στο Μοσχάτο. Οι πολίτες μπορούν όλη την ημέρα να φέρνουν φάρμακα όπως Fucidine και Betadine, γάζες, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως φρυγανιές παξιμάδια και μπισκότα καθώς και μωρομάντηλα και πάνες για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
ΚΕΜΥΛΟ – Χαλάνδρι
Σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα με συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Βάιο Θανασιά, σήμερα και αύριο 3.30-9.00 στο ΚΕΜΥΛΟ, Αγίας Παρασκευής 45, Χαλάνδρι, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, σαπούνια, πετσέτες και ξηρά τροφή, τα οποία θα παραδοθούν στο πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Εάν έρθετε πριν τις 3.30 μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα έξω από την είσοδο του Κέντρου και θα τα παραλάβουμε.
ΟΚΠΑΔΒ – Βριλήσσια
Συγεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, ξηρά τροφή, εμφιαλωμένα νερά, για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν στους όμορους Δήμους. Απο το πρωί 7.30εως τις 21.00 και καθημερινά αυτή την εβδομάδα Λ.Πεντελης 62 Βριλήσσια.
Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα
Το CGS, λόγω της πρωτοφανούς καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 6030411
6949 728062
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ανακοινώνει τη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418
ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418
THE ΒΕΑΤ APP
Σήμερα μέχρι τις 18.30 θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία, Σίνα 11, στο Κολωνάκι (ισόγειο).
Στη συνέχεια οι οδηγοί θα τα μεταφέρουν στη Δ. Αττική.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να φέρει προμήθειες:
Φαρμακευτικά είδη: Γάζες, Betadine, Fucidin
Είδη Super market: Πάνες για μωρά, Μωρομάντηλα, Είδη γυναικείας υγιεινής, Βρεφικό γάλα, Ξηρά τροφή (Φρυγανιές, μπισκότα, παξιμάδια κ.α), Ξηρά τροφή για κατοικίδια και Νερά.
Επιπλέον, λευκά είδη (Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες).
ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γαλατσίου (Γ. Βάσσου 5 & Αγ. Γλυκερίας 22) τηλ 2102222011, 2102933956 Καθημερινά: 9-3 και 5-8 μ.μ. ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Ο Δήμος Βύρωνα συμπαραστέκεται έμπρακτα στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών, από τη φονική πυρκαγιά στις 23/7/2018 και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό στο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Πρόνοιας, στην οδό Καλλιπόλεως 59, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00.
Είδη που συγκεντρώνονται:
Τρόφιμα Μακράς Διαρκείας (φρυγανιές, μακαρόνια, γάλα τύπου εβαπορέ κ.λπ.)
Εμφιαλωμένo νερό
Φαρμακευτικό υλικό κ φάρμακα
Είδη ατομικής καθαριότητας και υγιεινής (για ενήλικες και παιδιά)
Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη! τηλ 2107624403
– To Dog’s Voice δημιούργησε φόρμα για όσους θέλουν να βοηθήσουν πυρόπληκτα ζώα στις περιοχές της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
– H Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) διαθέτει το δίκτυό της για τη διάσωση των καμένων ζώων. Πληροφορίες εδώ.
– Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί
- Σισμανόγλειο (Μαρούσι – τηλ 21 3205 8001, διεύθυνση: https://goo.gl/maps/RgBZ7CfGA662)
- Θριάσιο Νοσοκομείο (Ελευσίνα, τηλ 21 3202 8000, διεύθυνση: https://goo.gl/maps/p21XJB5qwjM2)
(Θριάσιο ανοικτό για αιμοδοσία σήμερα Τρίτη 24 και αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 20:00)
– Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, απευθύνει έκκληση σε όσους αναζητούν τους ανθρώπους τους, να επικοινωνούν με τον αριθμό κλήσης «199» που αντιστοιχεί στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ αν κάποιος κινδυνεύει μπορεί να επικοινωνήσει με την Ανοικτή Γραμμή Βοήθειας 108.

 Πηγη