13/6/19

Κατασκευάστε αισθητηριακά παιχνίδια..Ιδέες!


Κατασκευάστε αισθητηριακά παιχνίδια..Ιδέες!


Στο αισθητηριακό παιχνίδι εντάσσονται όλα τα παιχνίδια που προκαλούν το παιδί να χρησιμοποιήσει κάποια συγκεκριμένη, συνδυασμό ή και όλες τις αισθήσεις του για να παίξει με αυτά.

Όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση, όλες ερεθίζονται στο αισθητηριακό παιχνίδι, που ουσιαστικά βοηθά το παιδί να οργανώσει τα ερεθίσματα, τα «εισερχόμενα» μηνύματα που λαμβάνει μέσα από τις αισθήσεις του. Έτσι, το παιδί μαθαίνει νέα πράγματα και πληροφορίες για το περιβάλλον του με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω δραστηριοτήτων που χρησιμοποιούν κυρίως τα χέρια.
Όλα τα παιδιά και σε όλες τις ηλικίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το αισθητηριακό παιχνίδι (και όχι μόνο όσα παρουσιάζουν διαταραχή στην αισθητηριακή τους ολοκλήρωση/υπερκινητικότητα/αυτισμό/διάσπαση προσοχής), δεδομένου πως όλα χρειάζονται βοήθεια στο να μάθουν να χρησιμοποιούν καλύτερα τις αισθήσεις τους, μιας και είναι εκείνες που θα τα κάνουν να ανακαλύψουν τον κόσμο τριγύρω τους, ήδη από τη βρεφική ηλικία. Παρατηρήστε τα παιδιά σας: ξέρετε γιατί τα μωρά βάζουν τα πάντα στο στόμα τους, ή γιατί δοκιμάζουν τους διάφορους ήχους που μπορούν να παράξουν με τη φωνή τους; Διότι χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους, κι αυτό τους αρέσει!

 Πηγη

Ένα διαφορετικό παζλ

12 CREATIVE SENSORY WALK ACTIVITIES FOR KIDS
πηγη
Πατουσάκια
Колки иголки. Фетр. Фурнитура. Идеи.
πηγη

Διαφορετικά κουτιά
DIY Sensory Blocks - a wonderful sensory toy for your little one, but wouldn't they be GREAT in speech therapy? Close your eyes, touch, now describe how it feels.  Use your best vocabulary words for describing!
πηγη


Μπαλόνια
Learn how to make your own sensory stress balls using polymer beads and balloons. Kids can have so much fun with this activity and experiment with different colors!
πηγη

Ένας διαφορετικός πίνακας


Sensory ideas
πηγη