15/3/20

Κανόνες υγιεινής για παιδιά


Αποτέλεσμα εικόνας για μαθαινω τα παιδια να πλενουν σωστα τα χερια
πηγη

Η σωστή υγιεινή είναι πολλά περισσότερα από το πλύσιμο των χεριών.
Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να διατηρήσουν την υγιεινή τους στο σχολείο χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα απλά βήματα:
 Κάνετε διασκεδαστική την υγιεινή
Τα παιδιά είναι πιθανόν να  υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες αν απολαμβάνουν να τις κάνουν. Μέσω δραστηριοτήτων στο σχολείο η σημασία της υγιεινής μπορεί να μεταφερθεί με έναν διασκεδαστικό τρόπο.


Αποτέλεσμα εικόνας για μαθαινω τα παιδια να πλενουν σωστα τα χερια
πηγη

Το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο
Το πλύσιμο των χεριών είναι μία καίριας σημασίας ενέργεια προς την σωστή υγιεινή. Για να εξαλείψετε την πιθανότητα μόλυνσης από μικρόβια μετά το παιχνίδι έξω από το σπίτι ή όταν τα παιδιά σας βρίσκονται κοντά σε ζώα ή κάποιον που ίσως είναι άρρωστος, είναι απαραίτητο να τους διδάξετε να πλένουν τα χέρια και να τα τρίβουν με αντισηπτικά καθαριστικά ιδιαίτερα μετά την χρήση της τουαλέτας.
 Περιποίηση των νυχιών
Τα νύχια αποτελούν έναν χώρο ο οποίος συντελεί στην ανάπτυξη των βακτηρίων. Τα μικρόβια που ζουν κάτω από τα νύχια ενός παιδιού εύκολα μεταφέρονται στα μάτια τους, τη μύτη και το στόμα. Βεβαιωθείτε ότι τα νύχια των μικρών παιδιών κόβονται κάθε εβδομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοψιμο νυχιων παιδιου
πηγη


Στοματική υγιεινή
Σωστό βούρτσισμα και καθάρισμα με οδοντικό νήμα είναι ικανότητες που μαθαίνονται και μπορούν μόνο να βελτιωθούν με την εξάσκηση. Αυτός ο τύπος στοματικής υγιεινής χρειάζεται να εμφυσηθεί στους μαθητές από μία νεαρή ηλικία.
Αποτέλεσμα εικόνας για παιδι βουρτσιζει δοντια
πηγη

Ένα μαντήλι να αποτελέσει τον καλύτερό φίλο των παιδιών
Τα παιδιά θα έπρεπε να διδάσκονται να καλύπτουν το στόμα τους και το πρόσωπό τους χρησιμοποιώντας είτε μαντήλι είτε χαρτομάντιλο, ενώ βήχουν ή φτερνίζονται.
Διατήρηση των παιχνιδιών τους μακριά από μικρόβια
Το αγαπημένο λούτρινο παιχνίδι ή κουβερτούλα του παιδιού ίσως μεταφέρει μικρόβια. Βεβαιωθείτε ότι τα πλένετε κι αυτά όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια συχνά.

Αποτέλεσμα εικόνας για νυχια ποδιων παιδι
πηγη

Υγιεινή των ποδιών
Ιδρωμένα πόδια , όπως είναι γνωστά σαν πόδια των αθλητών, μπορούν να προκαλέσουν μυκητιασική μόλυνση. Τα παιδιά θα έπρεπε να χρησιμοποιούν βαμβακερές κάλτσες αντί για συνθετικά υφάσματα με δερμάτινα και πάνινα παπούτσια, ώστε να επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν.




Υπενθυμίστε στα παιδιά την σημασία του να εξασκείσαι στην σωστή υγιεινή. Εξηγήστε τους ότι αν και τα μικρόβια ίσως δεν είναι ορατά, αυτά ακόμη βρίσκονται στον αέρα και μπορούν να τους προκαλέσουν κάποια ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Πηγη

ΥΛΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ : "ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΧΑΡΙΑ ΜΟΥ"