11/3/15

Πάσχοντες από σχιζοφρένεια αποτυπώνουν σε εικόνες...Αξίζει να δείτε



http://www.iefimerida.gr/news/185410/etsi-einai-na-eisai-shizofrenis-pashontes-apotyponoyn-se-eikones-ti-symvainei-sto-myalo

Πάσχοντες αποτυπώνουν σε εικόνες τι συμβαίνει στο μυαλό τους (εικόνες)

Αναρωτηθήκατε ποτέ, τι συμβαίνει στο μυαλό ενός ανθρώπου που πάσχει από σχιζοφρένεια; Οι παρακάτω ζωγραφιές θα σας δώσουν μία μικρή ιδέα.
Η σχιζοφρένεια αποτελεί μία ψυχική διαταραχή που παρατηρείται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας και διαταράσσει την αντίληψή τους περί πραγματικότητας. Τα άτομα που πάσχουν από την ψυχική νόσο, πολλές φορές έχουν παραισθήσεις, ακουστικές αλλά και οπτικές , παρανοϊκές ιδέες και αποδιοργανωμένη ομιλία και σκέψη που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση με τον περίγυρο τους.
Οι ασθενείς διακρίνονται από έντονη εσωστρέφεια και καταλαμβάνουν ένα ποσοστό της τάξεως 0,4- 0,6% του πληθυσμού. Τα αίτια της ψυχικής ασθένειας δεν είναι σαφή, αλλά οφείλονται συνήθως σε ψυχολογικές και κοινωνικές διαταραχές. Μεγάλο ρόλο όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, παίζουν γενετικοί παράγοντες, καθώς πιστεύεται ότι η νόσος μεταφέρεται γενετικά στους ανθρώπους. Σήμερα, βρίσκεται σε ελέγξιμη κατάσταση και τα άτομα που νοσούν μπορούν με φαρμακευτική αγωγή να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
Οι παρακάτω ζωγραφιές έχουν δημιουργηθεί από άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια. Μερικά μπορεί να κάνουν τους άλλους να ανατριχιάσουν, αλλά για τους δημιουργούς τους αποτελούν την αποτύπωση της αναταραχής που συμβαίνει μέσα στο μυαλό τους. Μέσω της τέχνης κάνουν τον παράλογο συνειρμό των σκέψεών τους και την ασθένειά τους, πιο υποφερτά.