28/6/21

"Βαριέμαι στο σπίτι!" Καλοκαιρινές δαστηριότητες για παιδιά

7 ήσυχες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά !
πηγη

 

Φτιάχνουμε το δικό μας... παραμύθι

Το οποίο σημαίνει πως βάζουμε μπρος τη... φαντασία μας και με τη βοήθεια αντικειμένων που υπάρχουν ήδη στο σπίτι, δημιουργούμε ένα δικό μας «βασίλειο» στον κήπο, στο μπαλκόνι, στην αυλή. Χρησιμοποιούμε μαξιλάρες, πολύχρωμες κουρελούδες, παιχνίδια των παιδιών και ένα χρωματιστό σεντόνι που θα γίνει το... καταφύγιο μας και ζωντανεύουμε μία δική μας αφήγηση. Εάν θέλουμε να το κάνουμε ακόμη πιο συναρπαστικό για τα μικρά μας, μπορούμε να τα βοηθήσουμε πρώτα να «χτίσουν» την ιστορία, μέσω μίας ζωγραφιάς και έπειτα, να ανακαλύψουμε παρέα τους τρόπους και τα κόλπα, που θα διαμορφώσουν τον κήπο, την πιλοτή, τη βεράντα μας, σε ένα ολοζώντανο παραμύθι!

Δημιουργούμε μία DIY ταΐστρα για τα πουλιά

Ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερος και πιο δημιουργικός τρόπος, να διδάξουμε στα μικρά μας πως η φροντίδα των ανυπεράσπιστων πλασμάτων, όπως τα πουλιά, οι αδέσποτες γάτες και σκύλοι, είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους. Για να φτιάξουμε την ταΐστρα, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

-μία άδεια χάρτινη συσκευασία από γάλα

-μαχαίρι και ψαλίδι

-χρωματιστές τέμπερες

-υγρή κόλλα ή στικ

-μικρά κλαδάκια, κομματάκια ξύλου (στο ίδιο ή σε μικρότερο μέγεθος από εκείνα που υπάρχουν στο παγωτό ξυλάκι)

Με το μαχαίρι ή το ψαλίδι, δημιουργούμε ένα άνοιγμα μεσαίου μεγέθους στη μέση της μπροστινής πλευρά της συσκευασίας και στη συνέχεια, χρωματίζουμε και καλύπτουμε με τις τέμπερες και με πινέλο τα... δαχτυλικά μας αποτυπώματα, την επιφάνειά της. Με τα ξυλάκια που έχουμε, δημιουργούμε μία σκεπή στο σημείο που είναι το στόμιο της συσκευασίας. Κάτω ακριβώς από το άνοιγμα που δημιουργήσαμε, ενσωματώνουμε ένα από τα κλαδάκια, για να μπορούν τα πουλιά να σταθούν και να φάνε. Εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε να στολίσουμε με κουμπάκια ή αποξηραμένα λουλούδια την ταΐστρα μας. Γεμίζουμε το εσωτερικό της συσκευασίας με κανναβούρι και τοποθετούμε την κατασκευή σε κάποιο δέντρο του κήπου ή το μπαλκόνι μας.

Στήνουμε έναν homemade «μαραθώνιο μετ΄εμποδίων»

Κι όμως, είναι εξαιρετικά εύκολο, αρκεί να επωφεληθούμε από τα αντικείμενα, που ήδη υπάρχουν στο σπίτι μας. Μαξιλάρια, σκοινιά, ξύλινες επιφάνειες, άδεια μπουκάλια αναψυκτικών, είναι μόνο μερικά από τα καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μπορούν να γίνουν δύσβατες ανηφόρες, εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουμε, βαρίδια που μας «τρώνε» χρόνο. Έτσι, θα δημιουργήσουμε μία διαδρομή... πρόκληση για τα μικρά μας! Σε κάθε περίπτωση, για εμάς που δεν διαθέτουμε άπλετο εξωτερικό χώρο στο σπίτι, μία σύντομη αναδιαμόρφωση στο σαλόνι, θα μας επιτρέψει να χορτάσουμε ατελείωτο παιχνίδι με τα παιδιά μας!

Δημιουργούμε ένα λουλουδιστό κολάζ

Αφού πραγματοποιήσουμε μία αναζωογονητική βόλτα μέχρι το πάρκο της γειτονιάς ή τον κήπο μας και μαζέψουμε αρκετά φύλλα, κλαράκια και άνθη, στρωνόμαστε στην τραπεζαρία οικογενειακώς, απλώνουμε στην επιφάνειά του ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί, ακόμη και μία λαδόκολλα από αυτές που χρησιμοποιούμε για τον φούρνο. Χρησιμοποιώντας τα «λάφυρα» από τη βόλτα μας, κόλλα και τα χρώματα που εμείς θέλουμε, δημιουργούμε ένα υπέροχο και λουλουδιστό κολάζ, που θα κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο το σαλόνι ή την κουζίνας μας και κάθε φορά που το κοιτάμε, θα αναπολούμε πόσο όμορφα και οικογενειακά περάσαμε εκείνη την ημέρα. Βέβαια μπορούμε να φτιάξουμε πολλές ακόμα κατασκευές με τα παιδιά μας.

Νοιάζομαι tip: Όποια δραστηριότητα και αν κάνουμε με τα μικρά μας, γλυκαίνουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία με την αγαπημένη τους λιχουδιά

Πηγή