17/7/20

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες/Παιχνίδια στη θάλασσα


6 ευχάριστες δραστηριότητες για τους γονείς και το παιδί στην θάλασσα !

10 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στην παραλία! - Nannuka Blog
πηγη

 

1.Κυνήγι αντικειμένων!

Δοκιμάστε να πάτε για ένα κυνήγι αντικειμένων και μαζέψτε βότσαλα, κοχύλια, φύκια και άμμο. Τοποθετήστε τα αντικείμενα που μαζέψατε μέσα σε ένα κουτί προκειμένου να φτιάξετε ένα «κουτί αναμνήσεων» ή βάλτε τα σε μια γυάλα με νερό (ή κάτι παρόμοιο) προκειμένου να φτιάξετε τη δική σας θάλασσα στο σπίτι!
Εναλλακτικά, υποδυθείτε τους πειρατές και ψάξτε για τον κρυμμένο θησαυρό. Αυτός ο θησαυρός θα μπορούσε να είναι κοχύλια, χοντρά κομμάτια άμμου, ή ακόμα και μπιχλιμπίδια και θησαυρούς που άφησαν πίσω τους, άλλοι λυόμενοι
Ήρθε η ώρα να γυμναστείτε και εσείς, μαμάδες και μπαμπάδες! Πετάξτε τα παιδιά σας στον αέρα, χορέψτε, ή κάντε αερόμπικ με τα παιδιά σας μέσα στη θάλασσα.

2.Παίξτε ένα φανταστικό παιχνίδι

Προσπαθήστε να μαγειρέψετε, να ψήσετε και να δημιουργήσετε με την άμμο. Σίγουρα γνωρίζετε τις περίφημες πίτες λάσπης. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και τις πίτες άμμου!
Παιχνίδια για την παραλία και την εξοχή! | Infokids.gr
πηγη

2.Αναπτύξτε το λεξιλόγιο του παιδιού 

Οι επισκέψεις στην παραλία είναι τέλειες στο να εκτεθούν τα νήπια σε καινούριες λέξεις! Προσπαθήστε να του δείξτε ένα καράβι, τον αναπνευστήρα τα κιάλια, τα κοχύλια, τα κύματα, τα ψάρια, τα αλεξίπτωτα, τα αεροπλάνα, τα καβούρια, τους γλάρους, τα δέντρα και τα φύκια.

3.Κινητικές δραστηριότητες 

Κάντε μια βόλτα, σκαρφαλώστε στους μικρούς βράχους, παίξτε με τα κύματα και πηδήξτε από αμμόλοφους.
Σκάψτε και φτιάξτε ένα πηγάδι.
Κυλήστε ή πετάξτε μια μπάλα.
Ασκήσεις γραφής στην άμμο! | Infokids.gr
πηγη

4. Σχήματα & γράμματα στην άμμο

Αντί για μολύβι και μαρκαδόρο, τα παιδιά έχουν στη διάθεση τους πέτρες και βοτσαλάκια, κοχύλια ή ξυλάκια, ενώ τη θέση του πίνακα ή του χαρτιού παίρνει η αμμουδιά! Προτρέψτε το παιδί σας ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές του να σχεδιάσει γραμμές, σχήματα, γράμματα, λέξεις, διαφόρων μεγεθών και υφών είτε αυθόρμητα είτε αντιγράφοντας κάποιο δικό σας σχήμα ή γράμμα. Μπορείτε να παίξετε ακόμα και κρεμάλα! Βασικά παιδαγωγικά οφέλη: ενίσχυση λεπτής κινητικότητας, ενίσχυση προγραφικών δεξιοτήτων, καλλιέργεια συγκέντρωσης προσοχής και δημιουργικότητας.

5.Καλλιτεχνικές δραστηριότητες !

Χρησιμοποιήστε την υγρή άμμο για να φτιάξετε κάστρα, σπιτάκια, τάφρους και λιμνούλες, αλλά και ό,τι άλλο φανταστείτε με τη μέθοδο της γλυπτικής! Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και φτιάξτε μεγάλα έργα τέχνης από άμμο.Μπορείτε ακόμα να βρείτε βοτσαλάκια και να τα χρωματίσετε με ειδικές μπογιές!

6. Προστατεύστε το περιβάλλον

Μαζέψτε τα σκουπίδια. Συζητήστε πώς τα σκουπίδια μπορούν να βλάψουν τα ζώα και τη θάλασσα,ανακυκλώστε.

 

Πηγη