Την αθωότητα της εφηβείας εκμεταλλεύονται κυκλώματα από το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες που έχουν στήσει «ονειροπαγίδες» στο διαδίκτυο σε ανήλικα κορίτσια και τα καλούν να ποζάρουν σε πρόστυχες στάσεις, κάνοντας στριπτίζ μπροστά στις κάμερες των υπολογιστών τους, με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφαλίσουν καριέρα στο μόντελινγκ και στα χορευτικά συγκροτήματα που συνοδεύουν διάσημους μουσικούς, μεταξύ των οποίων και τη Lady Gaga!
Τα ανυποψίαστα παιδιά καταπίνουν τα λαμπερά δολώματα που τους ρίχνουν οι αδίστακτοι επιτήδειοι, χωρίς να φαντάζονται ότι τη στιγμή που βγάζουν τα ρούχα τους η εικόνα τους μεταδίδεται online σε παιδόφιλους σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι έχουν πληρώσει αδρά σε... πλειστηριασμό προκειμένου να παρακολουθήσουν το strip show!
Μέσω Skype
Επειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς μιας 12χρονης από τη βόρεια Ελλάδα, η οποία είχε πέσει στα δίχτυα αυτών των κυκλωμάτων που την υποχρέωσαν να βγάλει τα ρούχα της on camera μέσω Skype, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, με αποτέλεσμα να εντοπίσει τα δύο κυκλώματα που θησαυρίζουν από την παράνομη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για δύο κυκλώματα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους κι εδρεύουν το ένα στο Πακιστάν και το άλλο στις Φιλιππίνες. Σκοπός τους είναι να βρίσκουν ανήλικα κορίτσια έως και 17 ετών, τα οποία πείθουν με διάφορα προσχήματα και απατηλές υποσχέσεις πως έχει ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να κάνουν διεθνή καριέρα ως μανεκέν ή δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Με δεδομένο πως σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να παρασυρθούν από το όνειρο μιας διεθνούς καριέρας, πολλά από τα ανήλικα κορίτσια ενδίδουν σε αυτές τις απατηλές υποσχέσεις του λαμπερού κόσμου της showbiz και της αναγνωρισιμότητας και δέχονται να βγάλουν τα ρούχα τους στο Skype, προκειμένου να δουν οι «κριτές» αν είναι κατάλληλα γι' αυτή τη δουλειά!
Οι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει δύο προφίλ με ψεύτικα στοιχεία στο facebook, όπου εμφανίζονται δήθεν ως παραγωγοί μεγάλων μουσικών συγκροτημάτων και τραγουδιστών, αλλά και κυνηγοί ταλέντων γνωστών οίκων μόδας. Μέσω αυτών των προφίλ «ψαρεύουν» τα θύματά τους προσεγγίζοντάς τα με αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Κάπως έτσι κατάφεραν οι επιτήδειοι να προσεγγίσουν και τη 12χρονη από τη βόρεια Ελλάδα.
Τα αυριανά «μοντέλα»
Αφού πείσουν τα παιδιά πως όντως πρόκειται για γνωστούς παραγωγούς, τους δίνουν συγκεκριμένους λογαριασμούς στο Skype προκειμένου να δουν ζωντανά τα «αυριανά μοντέλα», ώστε να εκτιμήσουν το ταλέντο τους.
Αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, αρχικά με αθώους διαλόγους για τα ενδιαφέροντα του θύματος και τις αναλογίες του, τότε μπαίνει σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος του σχεδίου. Εμφανίζεται στο παιδί -επίσης μέσω Skype- ένας δήθεν γνωστός παράγοντας διεθνούς οίκου μόδας ή παραγωγός γνωστού μουσικού συγκροτήματος και κλείνει διαδικτυακό ραντεβού με το ανήλικο κορίτσι, στο οποίο λέει απερίφραστα πως θα πρέπει να βγάλει τα ρούχα του και να πάρει άσεμνες πόζες, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος, αν κάνει για τη δουλειά.
Τα τρελά κέρδη και οι απειλές με... εκατομμύρια ευρώ
Η τελευταία φάση του σχεδίου είναι αυτή που αποφέρει τα μεγάλα κέρδη στα δύο κυκλώματα, καθώς το οπτικό υλικό με το ανήλικο κορίτσι που δέχεται να κάνει τα πάντα για τα μάτια του παραγωγού μοσχοπουλιέται σε διαδικτυακούς πλειστηριασμούς και μάλιστα online, εν αγνοία βέβαια του θύματος!
Στην περίπτωση που το κορίτσι αντιδράσει, τότε το απειλούν πως θα επέμβει η διεθνής Δικαιοσύνη και οι Αρχές συγκεκριμένων χωρών, για αθέτηση όρων συνεργασίας, καθώς το πείθουν πως ήδη έχει προσληφθεί από τον γνωστό οίκο ή το μουσικό συγκρότημα κι έχει πλέον αποδεχτεί τη συμφωνία, με συνέπεια να κινδυνεύουν η ίδια και η οικογένειά της με αγωγές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Δέκα νεαρές, μικρότερες των 17 ετών, είχαν πέσει στα δίχτυα τους
ΔΕΚΑΔΕΣ χιλιάδες ευρώ κέρδιζαν τα δύο διαδικτυακά κυκλώματα από το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, τα οποία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε ότι μετέδιδαν online στριπτίζ από ανήλικα κορίτσια, ανάμεσά τους και Ελληνίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κυκλώματα είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν στην Ελλάδα συνολικά δέκα κορίτσια, ηλικίας μικρότερης των 17 ετών, μεταξύ των οποίων και τη 12χρονη από τη βόρεια Ελλάδα, της οποίας οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη Δίωξη και προκάλεσαν την έρευνα. Μάλιστα, είχαν απειλήσει το κοριτσάκι πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και της εμφάνισαν και άλλο προφίλ, δήθεν από πράκτορα αλλοδαπών υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις απειλές τους!
Οι ίδιες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αναφέρουν ότι ακόμη και Αμερικανοί πολίτες με ελληνική καταγωγή φέρεται να είχαν παραγγείλει στους εγκεφάλους των δύο κυκλωμάτων που εδρεύουν στο Πακιστάν και στις Φιλιππίνες να βρουν ανήλικες Ελληνίδες και να τις πείσουν να βγάλουν τα ρούχα τους μπροστά στις κάμερες, αν και γνώριζαν ότι θα παρέσυραν τα άτυχα κορίτσια με το κόλπο της δήθεν διεθνούς καριέρας!
Μέσω Ιντερπόλ
Οι Ελληνες αστυνομικοί έχουν ενημερώσει μέσω της Ιντερπόλ όλες τις διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να εντοπιστούν οι άνθρωποι με τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα που πλήρωναν αδρά δεκάδες χιλιάδες ευρώ ή δολάρια προκειμένου να δουν στην οθόνη του υπολογιστή τους ένα «άγουρο» κοριτσάκι να βγάζει τα ρούχα του σε live μετάδοση!
Το προφίλ τους
Στο μεταξύ, κι έπειτα από απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους γονείς για το προφίλ των δύο κυκλωμάτων που είναι αναρτημένο στο facebook και το οποίο είναι το εξής: GEMMA STYLES με URL: http://www.facebook.com/GemStyles?fref=ts, ενώ οι λογαριασμοί στο Skype είναι οι εξής: το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «ONE DIRECTION» με Skype Name: onedirectionuklive και το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «Jorn» με Skype Name: mrsorjorn. Αυτά βέβαια είναι τα αναγνωριστικά ψηφιακά στοιχεία του προφίλ, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων των εμπνευστών του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις διεθνείς αστυνομικές Αρχές.
Η Δίωξη συμβουλεύει γονείς και παιδιά να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά δεδομένα τους, να μη δέχονται ποτέ να λάβουν μέρος σε βιντεο-κλήση με άγνωστα άτομα, να μην πιστεύουν τις προσφορές εργασίας της συγκεκριμένης μορφής, να μην αποστέλλουν ή δημοσιοποιούν προσωπικές φωτογραφίες τους ή βίντεο και τέλος, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος τους πλησιάσει με αυτό τον τρόπο, να επικοινωνούν άμεσα με το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο Cyberalert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της εφαρμογής Cyberkid ή με τις τοπικές Αρχές.
Πηγή