17/12/14

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας για την Παράλληλη Στήριξη



Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας για την Παράλληλη Στήριξη
Το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης έφεραν στη Βουλή Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας ως αναφορά επιστολή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών «Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός».
Οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών απαιτούσαν στην επιστολή τους άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και την κάλυψη όλων των εγκεκριμένων πιστώσεων για την παράλληλη στήριξη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση και έπειτα από ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες παρέθεσε στοιχεία για τις πιστώσεις που εγκρίθηκαν για αναπληρωτές ενώ αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που έγιναν στην Αθμια Ηρακλείου που έφθασαν τις 78 στις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής.
Αναφορά έγινε και στις διενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το παρελθόν για τη διεξαγωγή ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής όπου και σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αναστολής των διαδικασιών του ΑΣΕΠ ενώ το Υπουργείο κατέθεσε νέο αίτημα στις 17/1/2012.
Επίσης γνωστοποιείται ότι οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στελεχώνονται μέχρι σήμερα με μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι διαθέτουν τα προσόντα στην Ειδική Αγωγή που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 20 και 21 του ν.3699/2008 και τοποθετούνται με μετάθεση ή με απόσπαση.
Καλόγηρος Βασίλειος