2/7/15

Τι είναι η μέθοδος TheraSuit ;https://www.google.gr/search?q=therasuit&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2PiUVaikEsKUsAGQoLTYAQ&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=5dyFydFXRiv2aM%3A

Η μέθοδος THERASUIT βασίζεται στην εντατική φυσικοθεραπεία. Ο θεραπευτής αντιμετωπίζει το παιδί βλέποντας το σαν έναν αθλητή που προπονείται σύμφωνα με της τελευταίες έρευνες στον τομέα της προπονητικής. Μέσα σε διάστημα τριών ή τεσσάρων εβδομάδων εντατικής φυσικοθεραπείας προσπαθούμε να δώσουμε μια σημαντική ώθηση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα δυσκινησίας που έχουν συσσωρευτεί. Η προσπάθεια ανάπλασης και ενεργοποίησης του μυϊκού συστήματος είναι η αρχή με κατάληξη την ενσωμάτωση στην καθημερινή λειτουργικότητα.
Ένα από τα βασικά εργαλεία της μεθόδου είναι και το ειδικό κουστούμι THERASUIT Πρόκειται για ένα δυναμικό και ευμετάβλητο μέσο που βοηθάει το παιδί να διορθώσει, να ενεργοποιήσει "ξεχασμένους" μύες και να κατανοήσει από την αρχή την σωστή θέση του σώματος του.


Προϋπόθεση είναι ο θεραπευτής να διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση. Το κέντρο μας δεν είναι μόνο κέντρο εφαρμογής της μεθόδου αλλά και εκπαιδευτικό κέντρο της μεθόδου THERASUIT. Το κουστούμι THERASUIT είναι πιστοποιημένο από το Αμερικάνικο FDA και διαθέτει επίσης πιστοποιητικό CE από τη Ευρωπαική ένωση.


Πηγή