30/11/18

Σχολείο θέλει να τιμωρεί τους άτακτους μαθητές με «καταναγκαστική κοινωνική εργασία»



Αποτέλεσμα εικόνας για ατακτοι μαθητες
πηγη

Σχολείο θέλει να τιμωρεί τους άτακτους μαθητές με «καταναγκαστική κοινωνική εργασία»

Να μαζεύουν σκουπίδια και να φορούν φανταχτερές «στολές της ντροπής» ονειρεύονται κάποιοι για τη μαθητιώσα νεολαία

Τα κακά παιδάκια του Kenton School στο Νιούκαστλ της Αγγλίας θα τιμωρούνται φορώντας πράσινες φωσφοριζέ στολές και μαζεύοντας τα σκουπίδια του σχολείου, αν περάσει τουλάχιστον η επίσημη πρόταση του σχολείου.
Μόνο που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων το τρέμει αυτό, ανησυχώντας για τη «γελοιοποίηση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, των παιδιών τους. Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εφημερίδα «Chronicle Live», οι γονείς έχουν ήδη λάβει τον τροποποιημένο κανονισμό του σχολείου, όπου υπάρχουν εφτά στάδια τιμωρίας, αρχής γενομένης από την απλή σύσταση.
Αν το ξανακάνει, ο νεαρός παραβάτης θα περάσει το υπόλοιπο του μαθήματος σε ένα «δωμάτιο τιμωρίας», παραμένοντας μισή ώρα περισσότερο στο σχολείο. Και μετά ακολουθεί η αποβολή, την οποία μπορεί ωστόσο να αποσοβήσει ο μαθητής «αν κάνει 30 λεπτά κοινωνικής εργασίας εκείνη τη μέρα, μαζεύοντας σκουπίδια ή βοηθώντας στον καθαρισμό του σχολείου».
Σημειώνοντας με νόημα πως «οι τιμωρημένοι μαθητές θα φορούν μια πράσινη φωσφοριζέ στολή» ώστε να ξεχωρίζουν από τα φρόνιμα παιδιά. Η διευθύντρια και εγκέφαλος της νέας τιμωρίας, Sarah Holmes-Carne, δηλώνει έτοιμη να ακούσει τις αντιρρήσεις των γονέων, σκοπεύει όμως να εφαρμόσει το μέτρο έστω και πιλοτικά…

Πηγη