23/4/15

Πέντε παιδιά με αυτισμό ζωγραφίζουν αυτό που αισθάνονταιΔεν θα βρεις τα έργα αυτά σε μουσείο αλλά δεν παύουν να είναι υπέροχα. Πέντε παιδιά που πάσχουν από αυτισμό ζωγραφίζουν αυτό που αισθάνονται, αυτό που σκέφτονται, αυτό που τους συμβαίνει. Ένας λύκος που ουρλιάζει, ένας φανταστικός χάρτης πόλης και κάτι που θυμίζει κυβισμό από παιδιά 10 έως 14 χρονών.Wout Devolder, ηλικία 14 χρονών, Ο λύκος 

"Στις 8 Μαΐου 2008, ο ανιψιός μου Μπεν και η ανιψιά μου Σαν πέθαναν σε μια πυρκαγιά. ΄Ημουν πολύ στεναχωρημένος και δεν είχα λόγια να εκφράσω την απόγνωσή μου. Έτσι ζωγράφισα αυτόν τον λύκο".

Του Josh Peddle, ηλικία 12 χρονών, Αλλαγή εποχών


Του Wil C. Kerner, ηλικία 12 χρονών, Pals

Aπο τη γιαγιά του: "Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος το έργο αυτό πρέπει να εστιάσει στο αυτί του γαιδάρου. Τέσσερις εκφράσεις προσώπου μας δείχνουν τα κακά παιδιά που μεταμορφώνονται σε γαϊδούρια στην ταινία "πινόκιο", και ο μωβ πινόκιο αναρωτιέται τι να κάνει. Είναι πολύ αργά για το τρομοκρατημένο κίτρινο πρόσωπο. Το πράσινο τραπέζιο αγνοεί την μοίρα του και το μπλε πρόσωπο κοιτάει μακριά, ελπίζοντας να μην το έχουν συμπεριλάβει πουθενά".
 


Του Felix, 11 χρονών, Φανταστικός χάρτης πόλης

"Συνήθως ξεκινάω σχεδιάζοντας έναν δρόμο σε διαφορετικά σημεία του χαρτιού μου. Καθε δρόμο τον κάνω να μεγαλώνει μέσα απο τον άλλον. Μελετάω χάρτες δρόμων και άτλαντες με μεγάλη λεπτομέρεια και παρατηρώ τα ταξίδια που κάνουμε στο Google Earth".


Του David Barth, ηλικία 10 χρονών


Απο τη μητέρα του: "Οι ζωγραφιές του πολύ συχνά δείχνουν την κάθε του έμμονη ιδέα. Δεν είνα δύσκολο να καταλάβει κανείς αυτόν τον καιρό τι τον κρατάει απασχολημένο. Η ζωγραφιά αυτή έχει πάνω απο 400 πουλιά πάνω της, γνωρίζοντας το ονόματα και τα είδη τους ακόμα και στα λατινικά!"

Πηγή