πηγη |
Ενας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση και για τους δύο. Αλλά αν σε αυτή τη συνύπαρξη προσθέσουμε και την προύπαρξη παιδιών, τότε γίνεται μία ακόμα πιο σύνθεση υπόθεση.
Είτε αν έχει ο ένας σύντροφος είτε και οι δύο παιδιά από προηγούμενη σχέση, αυτό που είναι το ζητούμενο είναι να έχουν αντιληφθεί τα παιδιά ότι θα έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του γονιού τους και σε αυτή τη νέα του σχέση, ακόμα και πριν από το γάμο.
Το να κάνετε μία καλή αρχή με τη νέα σας οικογένεια, έχει να κάνει αποκλειστικά με το πώς θα το χειριστείτε εσείς.
Το πρώτο πολύ κρίσιμο σημείο είναι να κάνετε τα παιδιά σας ή τα παιδιά του συντρόφου σας να νιώθουν μέρος της νέας σας ζωής. Δείξτε τους να καταλάβουν ότι τα υπολογίζετε και μετράτε τη γνώμη τους, βάζοντάς τα πάντα μέσα στις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε.
- Φέρτε το θέμα του γάμου σας στο τραπέζι! Δηλαδή μην περιμένετε να το πείτε στα παιδιά σας την τελευταία στιγμή. Οφείλετε να έχετε μία εκτενή συζήτηση μαζί τους πριν από την απόφασή σας να παντρευτείτε, και να ακούσετε την άποψή τους.
- Κάντε την πρόταση γάμου, οικογενειακή συνάντηση! Ναι, το ξέρουμε ότι αυτά τα θέματα είθισται να «διεκπεραιώνονται» μεταξύ δύο ανθρώπων, αλλά, όταν υπάρχουν παιδιά, ίσως θα ήταν καλύτερο να ανακοινώσετε από κοινου την απόφασή σας σε μία οικογενειακή συνάντηση!
- Στη γαμήλια δεξίωση, μπορείτε να δώσετε ρόλους στα παιδιά σας, ανάλογα με τις ηλικίες τους.
- Καλή ιδέα είναι να κάνετε happenings για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της τελετής, δείχνοντάς τους έτσι ότι εσείς βρίσκεται πάντα «εδώ» γι’ αυτά.
Όπως καταλάβετε, το μυστικό είναι να μην αφήσετε το παιδί σας να νιώσει παραμελημένο μετά την απόφασή σας να μοιραστείτε ξανά τη ζωή σας με έναν άλλον άνθρωπο.